You are here

Spannende Noviteiten Tijdens De Flowertrials® Van Syngenta Floripro Services

Nieuws
31.05.2016

Dit jaar laat Syngenta FloriPro Services (FPS) op haar FlowerTrials® -locatie in De Lier tal van spannende nieuwe producten en concepten zien.

  

Gebaseerd op hun motto ‘Together we can change the industry’, vrij vertaald ‘Samen veranderen wij de sector’, nodigt het bedrijf telers, groothandelaren en retailers uit om tijdens deze FlowerTrials® ideeën uit te wisselen. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf diverse innovatieve concepten en geïntegreerde oplossingen voor telers ontwikkeld. Minstens zo interessant om te zien is hoe campagnes zoals EVERYDAYWONDER ™ en MultiColours verder worden uitgerold.

Innovatieve en onweerstaanbare MultiColours
MultiColours zijn kleurrijke mixen waarin verschillende variëteiten zijn gecombineerd, en die daardoor grote voordelen voor de teler tot en met de consument met zich meebrengen. Een breed scala aan beproefde combinaties trekken gegarandeerd de aandacht en zullen zich als ware eyecatchers op de winkelvloer ontpoppen. MultiColours zijn gemakkelijk te telen, hebben een grote aantrekkingskracht op retailniveau en bloeien uitbundig in de tuin. Zij spreken zowel impulskopers als reguliere klanten aan.

MultiColours staan voor een reeks verschillende combinaties waarin zowel variëteiten van één soort zijn toegepast als variëteiten uit zaad en van stek van verschillende soorten. MulitColours worden geleverd als eenheid van drie pluggen met telkens één plant. Tijdens de FlowerTrials® 2016 laat FPS een unieke en uitgebreide keuze aan kleurrijke combinaties van verschillende productlijnen zien.

Nieuwe introducties
Naast vele andere noviteiten komt FPS tijdens de FlowerTrials® 2016 met een zeer opvallende introductie: Begonia semperflorens Topspin. Dit is de eerste semperflorens serie die kan worden geteeld bij 12 °C en nog steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Topspin is minder gevoelig voor lagere temperaturen dan andere variëteiten en heeft minder problemen met ziekten. Topspin staat voor de grootste uniformiteit, zowel binnen één kleur als tussen de verschillende kleuren van de serie. Topsin bloeit bovendien extra snel en extra vroeg waardoor het ideaal is voor de afzet tijdig in het seizoen.

Pelargoniums zijn al jaren een van de belangrijkste producten in het FloriPro Services-programma. FPS is voornemens om binnen afzienbare tijd nieuwe, baanbrekende Pelargonium variëteiten te lanceren. De eerste van een nieuwe reeks wordt tijdens de FlowerTrials® 2016 gepresenteerd: Pelargonium peltatum Super Cascade! De serie zal beschikbaar zijn in drie nieuwe opvallende kleuren: Red, Rose en Salmon. Super Cascade vertakt uitstekend, waardoor slechts één stek of jonge plant voldoende is om de pot te vullen.

FPS' eersteklas genetica interspecifieke Pelargonium hybriden Caliente en Calliope trekken tijdens de FlowerTrials® 2016 zeker ook de aandacht. Bovendien is er Pelargonium zonale Tango met intens donker blad, bekend als topklasse serie voor de bulkmarkt. Tango is vroegbloeiend en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

De Syngenta FloriPro Services FlowerTrials® vinden plaats in het Westland: 
Syngenta Seeds Young Plant Production
Noordlierweg 14, 2678 LV, De Lier

14 - 17 juni 2016 | 8.00 - 18.00