You are here

New Pot Plants Catalogue 2016

Nieuws
19.11.2015

VERBETERD CYCLAMEN AANBOD IS HIGHLIGHT VAN FLORIPROSERVICES 2016 POTPLANTEN CATALOGUS

  

FloriPro Services heeft haar aanbod van cyclamen met de lancering van de 2016 Potplanten + Chrysanthemum en Aster catalogus versterkt. De Perfetto serie van zeer vroege, grootbloemige cyclamen sluit nu onder het Synchro-paraplumerk aan op de Midori, Laser en Sierra series. Synchro is synoniem voor de hoogst mogelijke uniformiteit in groei en vroegheid, en maakt daardoor een goede teeltplanning mogelijk. 
Er is een nieuwe Perfetto Synchro White die qua kleur een verbetering vormt op twee eerdere versies. Met de Perfetto’s - geschikt voor grootschalige, efficiënte teelten - zijn kwalitatief hoogwaardige planten in 10,5 tot 12 cm potten te telen in een hoge dichtheid en een smal tijdsvenster. De compacte, ronde groeiwijze van de planten en de korte bloemstelen garanderen een probleemloos transport. 

Het opvallende picotee Snowridge programma dat beschikbaar is als Mini’s, Midi’s en Maxi’s en ideaal is voor de impulsverkoop, kent voor 2016 verschillende introducties. Mini Scarlet en Mini Rose zijn toegevoegd aan een serie voor late teelten die buiten goed presteren. Met de introductie van Midi Scarlet telt de Midi-serie van middel-grootbloemige, vroegbloeiende cyclamen nu drie kleuren. Snowridge Maxi Wine is de vierde kleur in het grootbloemige en vroegbloeiende Snowridge -segment. Deze cyclamen hebben grotere bloemen dan andere picotee types. Ze zijn beduidend bloeirijker en hebben relatief klein blad. Met hun goedgevormde, ronde groeiwijze lenen zij zich voor gebruik binnen en buiten. Ze hebben bovendien het voordeel dat ze weinig last hebben van Botrytis.

De Winfall serie is versterkt met de komst van Scarlet Improved. Deze bloeit beter vanuit het midden van de plant en heeft bovendien een intensere scharlakenrode kleur waarmee hij zijn voorganger overtreft. Winfall Deep Rose is ook een nieuwe aanvulling op de serie. De Winfalls hebben een open plantstructuur met dik blad en stevige bloemstelen. Het feit dat ze weinig gevoelig zijn voor Botrytis maakt de Winfalls zeer geschikt voor teeltprogramma’s laat in het seizoen. 
De Sierra Synchro serie biedt een nieuwe kleur, met Wine Flame Improved. Deze grootbloemige premium serie kenmerkt zich door een geweldige uniformiteit en vroegheid, en is uitermate geschikt voor 12 en 15 cm potten. Sierra Synchro’s lenen zich bovendien voor teelten met twee of drie jonge planten in één pot.

Het concept van de Midori Synchro minicyclamen is aangevuld met twee nieuwe variëteiten: Synchro Purple en Synchro White, en verder met Wine Flame Improved in de Midori reeks. Doordat zij goed warmte kunnen verdragen, zijn ze gemakkelijker in de zomer of het vroege najaar te telen. Hun compacte groeiwijze maakt daarbij een dichte teelt met meer planten per vierkante meter mogelijk. Bovendien staat het kleine blad een veelheid van bloemen niet in de weg. 

Nieuw is ook de doorbloeiende Super Series® Carino Mix die zich groeikrachtiger toont dan Verano en ideaal is voor de teeltperiode tussen Verano en Mini Winter.
Een verdere aanvulling voor 2016 is Fleur en Vogue Purple Improved. Deze verbetering sluit aan bij de grote ‘specials’ selectie van paraplu-achtige bloemtypes. Bloeiend van september tot december wordt dit premium marktaanbod gekoppeld aan een promotiecampagne en zal beperkt leverbaar zijn.

De nieuwe catalogus omvat ook onze leveringsprogramma’s van poinsettia, gerbera, Primula obconica, Solanum en Capsicum inclusief twee aanvullingen op de Capsicum frutescens Acapulco series in Multicolour en Red.

Syngenta Flowers en FloriPro Services
Syngenta beschikt over twee organisaties voor de groothandel en distributie van sierteeltproducten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EAME).
Syngenta Flowers is de groothandelsorganisatie die jonge-plantenproducenten en distributeurs belevert. Syngenta Flowers biedt genetisch materiaal aan dat toonaangevend is in de sierteelt.

FloriPro Services, de distributie organisatie van Syngenta, richt zich op verkoop van jonge planten van hoge kwaliteit en levert bovendien zaad en onbeworteld stek rechtstreeks aan telers. FloriPro Services opereert in geheel Europa via een eigen toegewijd en onafhankelijke netwerk dat is gefocust op de verkoop, marketing en teelttechnische ondersteuning. 

Over Syngenta
Syngenta is één van 's werelds meest toonaangevende bedrijven in de branche met meer dan 26.000 werknemers in meer dan 90 landen, en heeft als missie: Het verwezenlijken van de mogelijkheden van planten. Met wetenschap van wereldklasse, wereldomvattend onderzoek en grote commitment richting de afnemers, dragen wij bij tot hogere opbrengsten, betere bescherming van het milieu en verbetering van de gezondheid en de kwaliteit van leven. Ga voor meer informatie over ons naar  www.syngenta.com/Catalogi