You are here

Kijk uit naar Poinsettia

Nieuws
21.02.2014

Na de succesvolle introductie van onze nieuwe Poinsettia’s vorig jaar zetten wij ze in 2014 opnieuw centraal. Sigma, Neva en Tital Red zijn weer beschikbaar voor u dit seizoen.

  

Sigma: voor hoge teeltdichtheid
Zoek niet verder voor invulling van uw teelt van begin/half november. De compacte, goed vertakkende Sigma, waarvoor geen PGR vereist is, heeft weinig groeiregulatoren nodig en heeft een goede houdbaarheid. Een topper voor verkoop in het begin van het seizoen. Sigma is zeer geschikt voor regio’s met een hoge luchtvochtigheid (zoals Nederland & België) en groeit optimaal in 10 – 15 cm potten. 

Neva: voor massaproductie
Tegen de feestdagen aan volgt Neva Sigma op. Neva heeft een extreem V-vormige plantopbouw en dit maakt het gemakkelijk om Neva te telen, te verpakken en te verzenden. Neva is veelzijdig en zeer geschikt voor 11-15 cm potten en dus perfect voor massaproductie in 12 cm potten. 

Titan Red: zeer goede houdbaarheid
Wanneer u naar een uitstekende houdbaarheid zoekt, is Titan Red het antwoord. Titan Red is sterk vertakt, heeft een uniforme plantopbouw en is makkelijk te verpakken. Deze variëteit heeft grote, felrode bladeren op hetzelfde niveau. Door de korte reactietijd en de mogelijkheid koeler te telen de laatste drie weken, worden stookkosten beperkt. Dit intensiveert ook de kleur van het blad. Titan Red is tolerant voor botrytis en heeft een zeer goed wortelgestel.