You are here

Happy Days zijn terug!

Nieuws
06.08.2012

Een nieuwe serie Dahlia x Hybrida met de naam Happy Days® is maar een van de vele nieuwe series die door FloriPro Services™ worden geïntroduceerd in de nieuwe brochure eenjarige en vaste planten 2013.

  

De grote enkele bloemen zijn verkrijgbaar in vier kleuren: rose, white, pink en red flame. Ze hebben een aantrekkelijk contrasterend donker hart en bloeien gedurende vele weken in de zomer op compacte, goed vertakkende planten.

Andere nieuwe eenjarige planten uit stek in de brochure zijn: Argyranthemum PLA® Daisy Crazy® Starlight Red, die vele sterke rode bloemen krijgt, de Bidens Yellow Charm, die natuurlijk compact groeit en vroeg in het jaar grote bloemen krijgt en Sutera (Bacopa) Scopia Gulliver™ Dynamic White met extra grote bloemen, donkere bladeren en een uitstekende vertakking. Deze laatste is heel geschikt voor hanging baskets en andere potten.

Uitbreidingen series

De Calliope serie van hybride Pelargoniums is uitgebreid door de introductie van een nieuwe kleur Lavender Rose, naast de intens gekleurde Scarlet en Dark Red. De Calliopes vallen op door hun hybride sterkte in de grote, zelfreinigende bloemen, sterke gezondheid en weersbestendigheid.

De eenjarige planten uit zaad zijn uitgebreid met nieuwe series binnen het FloriPro Services™ assortiment voor 2013. De Begonia tuberhybrida Swing™ heeft een hoge uniformiteit binnen de vijf kleuren White, Yellow, Orange, Scarlet en Pink Shades, plus een mix. Dit is een van de meest compacte series Begonia tuberhybrida op de markt. Swing™ is ideaal voor potten van 9-11 cm en teelt onder hoge dichtheden. Deze serie presteert goed tijdens transport en op de winkelvloer.

Nieuwe series petunia

Syngenta introduceert twee nieuwe series petunia voor het aankomende seizoen. Grote bloemen op laaggroeiende planten zijn het kenmerk van de Petunia grandiflora Duvet F1 Salmon, White, Red, Pink en Blue. De Duvet F1 serie is natuurlijk compact tot ongeveer 12 cm en draagt zijn bloemen boven de bladeren. De Petunia milliflora Picobella™ F1 Cascade hangt half, is zeer weerbestendig, zit vol met bloemen en heeft een goede tuinprestatie. De serie bestaat uit zeven kleuren.

Vaste planten uitgebreid

Het deel met vaste planten in de brochure wordt gekenmerkt door de introductie van twee nieuwe series – Aquilegia vulgaris Clementine en Phlox paniculata Sweet Summer®. Clementine is verkrijgbaar in vijf kleuren en een mix en bloeit opgaand, heeft volle dubbele bloemen op goed vertakkende en lang bloeiende planten. Sweet Summer® heeft een hoge meeldauwtolerantie en 10 geurende kleuren in de serie, allemaal op donkere bladeren en takken. Dit oogt in de verkoop zeer aantrekkelijk. De planten zijn goed zelfvertakkend.

Verrassende Introducties

Andere introducties van vaste planten voor 2013 zijn de Echinacea purpurea Cheyenne Spirit, een mix van sterke kleuren, geschikt is voor twee liter potten en groter, Arenaria montana Summer White, die vroeg en lang bloeit, en Lavandula angustifolia Ellagance Pink en Purple, die beide zeer geschikt zijn voor een vroege productie en impulsverkopen.