You are here

Gouden Tulp

Nieuws
03.02.2014

Verbena Lanai® Twister Blue haalt de FloraHolland Award ‘De Glazen Tulp 2014’ binnen 

 

“Speciaal, mooi” Verbena Lanai® Twister Blue wint prestigieuze prijs voor tuinplanten.

De opvallende tweekleurige Verbena Lanai® Twister Blue van Syngenta Flowers heeft de award in de categorie tuinplanten gewonnen op de FloraHolland Award ‘De Glazen Tulp 2014’ voor de meest geslaagde marktintroductie. De paarsblauwe bovenste bloemblaadjes en blauwwitte onderste bloemblaadjes creëren een mooie kleurencombinatie met een unieke look. 
Dit is niet de eerste keer dat de rijkbloeiende serie Verbena Lanai® Twister een prijs in de wacht sleept. De Twister Red won eerder de Fleuroselect ‘FleuroStar’ award in 2012, de IPM ‘Neuheiten’ award in 2013 en de ‘Innovert Or’ award op de Salon du Végétal in 2013. 

Productinnovatie is een van de grootste krachten van de Nederlandse bloemenindustrie en elk jaar opnieuw worden honderden nieuwe producten en concepten gelanceerd. De Nederlandse bloemenveiling FloraHolland kent elk jaar de Glazen Tulp toe aan de meest geslaagde marktintroducties in vier categorieën - snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten. De winnaars van deze editie werden op 16 januari 2014 bekendgemaakt in Hotels van Oranje in Noordwijk, Nederland.

Unieke kleur
De mooie kleurencombinatie en de langdurige levenscyclus bracht de jury voor de FloraHolland Award ‘De Glazen Tulp 2014’ ertoe de Lanai® Twister Blue in haar verslag als de 'ultieme tuinplant' te bestempelen. Andere commentaren waren "echt onderscheidend", "speciaal", "aansprekende kleur en vorm" en "gewoon een mooie plant". Voor Syngenta Flowers is innovatie zeer belangrijk. De Twister Blue is een van de 24 kleuren in de serie Verbena Lanai® van Syngenta Flowers, welke nog twee andere Twisters gebleken bij de consumenten.
"De Twisters zijn een uitstekende combinatie van unieke kleuren en onderhoudsvriendelijk tuinieren. Ze zijn uitermate geschikt voor potten, hanging baskets en balkonbakken en daardoor aantrekkelijk voor alle typen consumenten," aldus Pieter Mol, Product Business Manager bij Syngenta Flowers. "De Twister Blue is mooi op zichzelf of in combinatie met andere planten en valt direct op bij het verkooppunt en in de tuin."

Innovatieve look, betrouwbare prestaties
De jury sprak ook haar waardering uit voor de ziektebestendigheid en plantsterkte van de Lanai® Twister Blue, zelfs in een slecht kweekseizoen. De gehele serie is minder gevoelig voor meeldauw en biedt daardoor een betrouwbare prestatie onder verschillende omstandigheden. Deze planten, die vroeg en rijk bloeien, geven potten en manden een opvallende look met bloemen die zorgen voor een volledige bedekking.

"Wij zijn verheugd dat onze innovatieve serie Lanai® Twister de aandacht van de sector blijft trekken en prestigieuze prijzen blijft winnen," voegt Pieter Mol toe. "Deze erkenning ondersteunt de "Plant Experience" van de consumenten en zorgt ervoor dat traditionele markten zoals die voor Verbena jong en opwindend blijven."

Distributie
De Verbena Lanai® Twister serie wordt exclusief geleverd door Syngenta FloriPro Services™, Syngenta’s distributiebedrijf. Opvallende labels zijn beschikbaar om de verkoop in de winkel te ondersteunen en de consument behulpzaam te zijn bij het kiezen van de kleur die bij de Twisternaam behoort. Meer informatie over verkrijgbaarheid via [email protected]