You are here

GerberaCartwheel

Nieuws
07.09.2013

Fleuroselect, de internationale organisatie voor de sierteeltindustrie, kondigt trots de FleuroStar winnaar 2013/2014 aan: Gerbera jamesonii Cartwheel® Strawberry Twist, gedistribueerd door Syngenta FloriPro Services. 

 

 De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse galadiner van Fleuroselect dat vrijdag 5 juli werd gehouden in Slot Holckenhavn, Denemarken. Syngenta’s Head of Sales Luit Mazereeuw nam de prijs in ontvangst van Fleuroselect voorzitter Nils Klemm en Jan Sijm, voorzitter van het FleuroStar Comité. Nils Klemm: “Het is een eer om deze prestigieuze prijs uit te reiken aan Syngenta Flowers. Cartwheel® Strawberry Twist biedt een fantastische kleurenmix voor potten en containers die talrijke consumenten zal overtuigen.” Volgens de jury biedt deze prijswinnende Gerbera “enorme, aantrekkelijke semi-dubbele bloemen in een breed kleurenpalet die een werkelijk wow effect garanderen. Cartwheel® Strawberry Twist springt bijzonder in het oog en zal de klant ten zeerste aanspreken.” 

Cartwheel® Strawberry Twist: een bloemboeket in een pot 

Cartwheel® Strawberry Twist is de eerste echte semi-dubbele pot-Gerbera. Veredelaar Kathryn Verlinden: “Ik vond mijn inspiratie in het brede scala kleurpatronen bij snijbloem-Gerbera’s. Negen jaar geleden zijn we al begonnen met het introduceren van snijbloemgenetica in pot-Gerbera’s. Cartwheel® Strawberry Twist biedt de kleurexplosie van een boeket snijbloem-Gerbera's in potten en containers voor zowel in huis als in de tuin.” 

FleuroStar

 De FleuroStar wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de week van de FlowerTrials in Nederland en Duitsland. Een onafhankelijk panel van meer dan 30 expert juryleden bezoeken de acht wedstrijdlocaties om de winnaar te kiezen met het ‘wow’ effect. Dankzij de sterke visuele impact springt de FleuroStar winnaar in het oog op het verkooppunt. Syngenta’s bekroonde Gerbera stond samen in de wedstrijd met de Calibrachoa cultivars MiniFamous® Double White, Gentiana cultivars Luis Easy Blue en de Pelargonium cultivars Perillo White Pink Splash van Selecta Klemm, Campanula medium nanum Appeal Pink F1 en Impatiens x hybrida SunPatiens® Compact White van Sakata en Lupinus polyphyllus Mini Gallery® Red van Clause. 

Over Fleuroselect

 Fleuroselect is de internationale organisatie voor de sierteeltindustrie. Haar missie bestaat uit het stimuleren van de sierteeltveredeling door het testen, toekennen en promoten van nieuwe variëteiten. De leden, voor wie de organisatie een wereldwijd platform biedt, zijn veredelaars, producenten en distributeurs van bloemvariëteiten van zowel zaad als stek. Meer informatie: www.fleuroselect.com