You are here

FLOWERTRIALSOPNIEUW EEN SUCCES VOOR SYNGENTA FLORIPRO SERVICES

Nieuws
20.09.2013

Op vrijdag 14 juni werd de elfde editie van FlowerTrials® afgesloten, de grootste handelsbeurs in Europa gewijd aan sierteelt en genetica. Het evenement was verspreid over verschillende regio’s in Nederland en Duitsland.

  

Onder de deelnemers bevonden zich enkele van de bekendste bedrijven uit de sector. Een daarvan was Syngenta FloriPro Services, dat een belangrijke rol speelde door bezoekers uit te nodigen om zijn “Syngenta Seeds Young Plant Production”-centrum in De Lier in Nederland te bezoeken, waar het zijn topproducten en nieuwe assortimenten toonde en toelichtte. 

Tijdens de vier dagen van het evenement werd ingezoomd op het centrale thema van Syngenta FloriPro Services voor FlowerTrials®, Closer to You: dichter bij de bezoekers, dankzij het vakkundige personeel dat klaar stond om vragen te beantwoorden. Dichter bij de klanten, die suggesties kregen en  geïnspireerd werden door nieuwe selecties  van planten en kleuren, die dit jaar perfect geïntegreerd werden in de strategische aspecten van de tentoonstelling.  Ook dichterbij  de productieprocessen, dankzij de rondleidingen in het Young Plant Production-centrum. 

De bezoekers werden verwelkomd met een uitgebreide tentoonstelling van gestekte Pelargoniums, lange tijd een specialiteit van Syngenta FloriPro Services, dat daardoor  ook bekend staat als “het Pelargonium-bedrijf”. Zijn invloedrijke positie in deze sector vloeit voort uit de kwaliteit van de aangeboden variëteiten, de gezondheid van zijn plantgoed en de veelheid van  verschillende eigenschappen binnen de 12 soorten Pelargonium die het teelt en die aan elke smaak voldoen.

De nieuwigheden in het Pelargonium-aanbod omvatten de Pelargonium zonale Tango® met de nieuwe kleur ‘Deep Rose with Eye’. Tango® is een van de meest compacte planten uit de zonale groep met uitstekende vertakking en 13 verschillende kleuren. De Pelargonium Hybrid Calliope® ‘Rose Splash’ is r buitengewoon vitaal, met grote zelfreinigende bloemen die het zeer goed doen  in bloemperken en potten. 

Onder de vaste planten presteert het lavendelgamma ongetwijfeld het beste. Dankzij zijn schitterende kleuren, buitengewone geur, compacte planten en vooral het brede aanbod aan variëteiten kan FloriPro Services de beste plant voor elke markt bieden. Een interessante nieuwigheid onder de gestekte lavendelplanten is de Lavandula stoechas Javelin™ Upright White Blush. Deze heeft een bijzonder  ongewone kleur en zet met een bloeitijd van juni tot oktober een nieuwe standaard voor de Lavandula stoechas. 

Bij de eenjarige zaailingen heeft Syngenta een bijzondere nieuwigheid ontwikkeld. De volledige Canna indica reeks F1 – Cannova, perfect voor de zomerverkoop. De plant presteert buitengewoon goed in bloemperken en in combinatie met andere planten.  Omdat ze makkelijk groeit bij lage temperaturen, helpt dat ook om de productiekosten aanzienlijk te drukken.